Росіяни зараз не бачать свого майбутнього без Путіна - політолог

Росіяни зараз не бачать свого майбутнього без Путіна - політолог

Укрінформ
Політолог, керівник ГО «Агенція розвитку демократії та інформаційних свобод» Юрій Федоренко вважає, що наразі росіяни не бачать свого майбутнього без Володимира Путіна.

Таку думку він висловив на "круглому столі" в Укрінформі на тему “Псевдовибори на окупованій території під дулами автоматів: що далі?".

“Станом на зараз у народу Росії немає розуміння майбутнього, немає розуміння взагалі. Вони не бачать свого майбутнього без Путіна. І навіть у парадигмах прийняття рішень немає майбутнього часу, де був би відсутній нинішній очільник цієї країни. Як на мене, ми єдина нація на цій планеті, яка має повне право запропонувати поневоленим народам Російської Федерації візію майбутнього. І єдина нація, яка, не будучи у статусі старшого брата, бо ми на це ніколи не претендували, допомогти цю візію втілити”, - сказав Федоренко.

Зокрема, він запропонував визнати Російську Федерацію “класичною імперією, якою вона, по факту, і є”.

“І на основі цього поновимо діяльність одного із шести керівних органів ООН - Ради з опіки. Нам ніхто не заважає почати модерувати дискусію в цьому напрямку. Наші дипломати мають відповідний фах, щоб цю дискусію почати, а зараз вона ще не розпочата. І до речі, Рада з опіки, яка призупинила свою діяльність у 1996 році, вона існує”, - висловився Федоренко.

Також він додав, що “нам ніхто не заважає почати визнавати народ Білорусі окупованим народом”.

Читайте також: У Берліні усвідомлюють імперськість планів Путіна - Бербок

“Це абсолютно спокійно можна починати робити. На їхні дії, на дії Російської Федерації, відповідати в асиметричному просторі. Бо на всі прямі наші дії, повірте, вони розумні, давайте не принижувати ворога, в них є клепка в голові, з ними треба теж правильно боротися. І як по мені, то оптимальний варіант - це асиметричні дії, які не будуть легко прогнозованими, і на подолання яких у Російської Федерації піде трішки більше часу, а, можливо, ми зможемо переламати хребет і взяти ініціативу у свої руки”, - запропонував політолог.

Також він закликав бути свідомими того, що політики за кордоном дослухаються в першу чергу до своїх виборців.

“Хочемо ми цього чи не хочемо, але вони дослухаються до своїх виборців. Колеги, ми маємо зараз понад 12 мільйонів активних українців поза межами України, яких можна назвати умовно великим українством. Я б хотів, щоб Україна нарешті почала з ними системну діяльність. Я не кажу, що всі вони там ухилянти, я не кажу, що вони там хороші чи погані, але це посли, яких можна використовувати в тому чи іншому розрізі. І таким чином впливати на прийняття рішень урядами інших країн”, - вважає Федоренко.

Читайте також: Президент Євроради у перший день «виборів» саркастично привітав Путіна із «перемогою»

Він додав, що переважна більшість із цих українців за кордоном “може бути нами втрачена як країною, бо вони будуть асимільовані там, їм треба дати майбутнє, і майбутнє в рамках нашої країни, України”. А для цього, підкреслив політолог, “треба починати цей процес вже зараз”.

“Мені здається, що нарешті потрібно припинити ганебну практику подвійних стандартів. Колеги, якщо санкції, то санкції... Давайте будемо щирими. Або вони мають бути і діяти в той спосіб, в який вони передбачені, або вони непотрібні. Як так? Кожен другий долар на території Російської Федерації - це нафтодолар або газодолар, умовно кажучи. Вони обходять ці санкції. Це відповідно означає, що ми не здатні забезпечити адекватну санкційну політику і спричинити відповідний тиск”, - вважає Федоренко.

Як повідомлялося, так звані незаконні «вибори» президента Російської Федерації проводитимуться протягом трьох днів - з 15 по 17 березня 2024 року. Російська центральна виборча комісія ухвалила рішення, що голосування відбудеться також на тимчасово окупованих територіях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-