Суд відмовив Трампу у знятті звинувачень щодо неналежного поводження з секретними документами

Суд відмовив Трампу у знятті звинувачень щодо неналежного поводження з секретними документами

Укрінформ
Суддя, яка головує у справі про неналежне поводження експрезидента Дональда Трампа з таємними документами, відхилила одне з клопотань про зняття з нього звинувачень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Суддя окружного суду США Ейлін Кеннон у четвер відмовилася закрити справу після багатогодинних дебатів, зокрема, довкола того, що звинувачення проти колишнього президента нібито були надто розмитими.

Загалом на розгляд судді було представлено два з дев'яти клопотань про закриття справи. Друге – стосувалося того, що президент нібито має необмежену владу вирішувати, які документи з Білого дому є особистими.

Суд ще не ухвалив рішення щодо другого клопотання, але Кеннон скептично поставилася до нього.

Читайте також: Суддя зняв кілька звинувачень проти Трампа у справі про втручання у вибори в Джорджії

Як повідомлялося, федеральний суд у Маямі висунув Трампу низку звинувачень, пов'язаними з вивезенням, зберіганням і приховуванням секретних документів, які він виніс із Білого дому після завершення терміну президентства. Серед яких були деталі ядерних програм, розвідувальні дані про іноземних супротивників, плани Пентагону та інші матеріали, які вказують на потенційну вразливість країни до воєнної атаки.

Як повідомляв Укрінформ, у разі визнання Трампа винним йому загрожує до 20 років ув’язнення. Однак якщо він знову стане президентом, то помилує себе.

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-