Суддя зняв кілька звинувачень проти Трампа у справі про втручання у вибори в Джорджії

Суддя зняв кілька звинувачень проти Трампа у справі про втручання у вибори в Джорджії

Укрінформ
Суддя в Атланті американського штату Джорджія у середу несподівано відкинув шість звинувачень, висунутих проти експрезидента Дональда Трампа та його спільників у справі про втручання у вибори.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The New York Times.

Суддя Скотт Макафі з Вищого суду Фултона залишив без змін решту обвинувального висновку (який спочатку містив 41 пункт проти 19 співвідповідачів) стосовно намагання скасувати результати виборів у Джорджії.

У постанові, опублікованій у середу, відкидаються звинувачення в тому, що Трамп та інші обвинувачені підбурювали державних службовців до порушення закону та присяги.

За словами судді, прокурори не були достатньо конкретними – до яких саме порушень обвинувачені змушували державних службовців.

«Ці шість пунктів обвинувачення містять всі основні елементи злочинів, але не мають достатньої деталізації щодо характеру їх вчинення, – зазначив Макафі у своєму рішенні. – Вони не дають підсудним достатньо інформації, щоб розумно підготувати свій захист, оскільки підсудні могли порушити Конституцію і, відповідно, закон десятками, якщо не сотнями, різних способів».

Одне із шести звинувачень, яке було скасовано, стосується телефонного дзвінка Трампа до державного секретаря Джорджії Бреда Раффенспергера 2 січня 2021 року, коли він тиснув на посадовця, аби той «знайшов» йому достатньо голосів для скасування результатів президентських виборів.

Інші пункти, скасовані суддею, також стосувалися спроб тиску на державних службовців.

Читайте також: Трамп шукає шляхів, аби зірвати перший кримінальний процес проти себе - ЗМІ

Найбільше звинувачень у цій справі було висунуто проти Трампа та його колишнього особистого адвоката Рудольфа Джуліані – по 13 стосовного кожного. Тепер залишилося по 10.

Як повідомляв Укрінформ, адвокати Трампа намагаються відсторонити окружного прокурора Фані Вілліс, яка веде справу про втручання у вибори, через її романтичні стосунки з юристом Натаном Вейдом, якого вона залучила як спеціального прокурора. Рішення з цього питання очікується до кінця тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-