Ізраїль хоче перемістити з Рафаху до «гуманітарних анклавів» 1,4 мільйона палестинців

Ізраїль хоче перемістити з Рафаху до «гуманітарних анклавів» 1,4 мільйона палестинців

Укрінформ
В Ізраїлі оголосили про наміри перемістити 1,4 мільйона палестинців з міста Рафах на півдні сектору Гази до "гуманітарних анклавів" перед запланованим військовими діями в цьому районі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

"Ізраїль має намір перемістити 1,4 мільйона переміщених палестинців з міста Рафах на півдні Гази до "гуманітарних анклавів" перед запланованим військовими діями там", - повідомив журналістам речник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі.

Зазначається, що понад половина населення сектора Гази зараз переховується у Рафаху, який межує з Єгиптом, після втечі з півночі та центру анклаву.

Читайте також: Рютте обговорив із прем'єром Ізраїлю та президентом Єгипту ситуацію на Близькому Сході

"Нам потрібно переконатися, що 1,4 мільйона людей переїдуть до гуманітарних анклавів, які ми створимо разом з міжнародним співтовариством. Вони нададуть їм тимчасове житло, їжу, воду, польові шпиталі", – сказав Хагарі.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що військам необхідно просунутися до Рафаху, щоб знищити військові батальйони ХАМАСу, які залишилися.

Хагарі відмовився назвати час можливого вторгнення ЦАХАЛ у місто, де люди живуть з гострою нестачею їжі, води, медикаментів та житла.

"Ми посилюємо свою готовність. Я не хочу згадувати час. Це відбудеться у найкращий час для Ізраїлю", – сказав Хагарі.

Зазначається, що ізраїльські чиновники повідомили CNN у понеділок, що вторгнення у Рафах не є неминучим і що Кабінет міністрів ще не схвалив військових планів щодо цього.

Читайте також: Бербок занепокоєна планами Ізраїлю щодо операції в Рафаху

Як повідомлялося, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебуває у полоні.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Унаслідок цього близько 80% населення Гази залишили свої оселі, сотні тисяч перебувають на межі голоду. За даними МОЗ анклаву, загинуло понад 30 тис. палестинців.

Фото: Anadolu Ajansı

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-