У США готують військових до можливих бойових дій в Арктиці

У США готують військових до можливих бойових дій в Арктиці

Укрінформ
Упродовж останніх кількох років США готують своїх військових до домінування в Арктиці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Business Insider.

Цей крок відображає зростаючу стурбованість діями РФ та Китаю, які хочуть розширити свій доступ до Арктики.

«Впродовж останніх кількох років США посилили свою увагу на півночі, готуючи свої війська до домінування, якщо буде необхідно, в Арктиці», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, США вступають у нову епоху напруженого стратегічного суперництва в Арктиці, і що більше суперників діє в регіоні, то більша ймовірність конфлікту.

Ще 2021 року армія США опублікувала свою нову стратегію з відновлення арктичного панування, що призвело до реорганізації її сил та пріоритетів на Алясці. З таненням льодів розширюється доступ до регіону та підвищується його непередбачуваність.

Хоча США приділяють особливу увагу своїй військовій присутності на Алясці та здатності проєктувати силу на Арктику з часів Другої світової війни, пік цієї уваги припав на період Холодної війни. Після розпаду СРСР та подальшого розвитку повстанської війни на Близькому Сході армія була поглинута своїми турботами, внаслідок чого її арктичні навички погіршилися.

Читайте також: Найближчим часом на нас чекає Велике Арктичне протистояння

Тепер армія США сподівається відновити «арктичні м'язи», які атрофувалися протягом останніх 20 років. Частиною цього процесу є нарощування військової присутності в регіоні для зміцнення стосунків з такими союзниками, як Канада та Данія. Це також означає використання присутності для стримування РФ та Китаю.

З огляду на зростаючу присутність Китаю в регіоні та зростаючі амбіції Москви, керівники армії кажуть, що США повинні адаптуватися, як і їхні суперники.

США реінвестують у свої війська, що діють у холодну погоду, зосередившись на нарощуванні присутності та потужності, достатніх для ефективного стримування конфлікту, і навчанні їх ведення бойових дій у непередбачуваних умовах, якщо стримування зазнає невдачі.

Як повідомляв Укрінформ, пов'язані з Кремлем рупори можуть створювати інформаційні умови для того, щоб звинуватити Захід у потенційному майбутньому конфлікті в Арктиці.

Фото: Pfc. Sar Paw

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-