У Польщі зафіксували цьогорічний рекорд із намагання нелегалів потрапити з білоруської території

У Польщі зафіксували цьогорічний рекорд із намагання нелегалів потрапити з білоруської території

Укрінформ
З території Білорусі 12 березня зафіксовано 133 спроби нелегального потрапляння до Польщі. Це є найвищим показником від початку року.

Про це повідомляє Підляський відділ Прикордонної служби Польщі, передає Укрінформ.

“12 березня зафіксовано найбільше в цьому році спроб незаконного перетину польсько-білоруського кордону – 133, у тому числі 109 - у зоні відповідальності прикордонної застави Дубіче-Церковне. Більшість мігрантів, побачивши польські служби, повернули назад у Білорусь. У свою чергу, в районі службової відповідальності прикордонної застави в Біловежі іноземці намагалися перетнути прикордонну річку Пшевлока”, - повідомили прикордонники, додаючи відео агресивних дій нелегалів щодо польських прикордонників.

Своєю чергою у понеділок, 11 березня, зафіксовано 40 випадків спроб нелегального перетину кордону. Того ж дня у місті Гайнівка польські прикордонники затримали громадянина України, який приїхав забрати нелегальних мігрантів.

Читайте також: Держбезпека Литви торік виявила 1415 мігрантів, які становлять загрозу безпеці

Від початку цього року на ділянці, що охороняється Підляським відділом прикордонної служби РП, зафіксовано 1142 спроби нелегального перетину польсько-білоруського кордону.

У 2022 році Польща побудувала на кордоні з Білоруссю загородження заввишки 5,5 м і завдовжки 186 км, а також встановила сучасну систему електронного моніторингу.

Це було відповіддю на штучне створення від літа 2021 року Білоруссю та Росією так званого міграційного тиску на кордоні РБ з Польщею та балтійськими країнами.

Як повідомляв Укрінформ, керівництво МВС Польщі спільно з керівництвом Прикордонної служби країни працює над ущільненням загородження на польсько-білоруському кордоні.

Фото ілюстраційне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-