Туск на зустрічі з Байденом: Справедлива Європа неможлива без незалежної України

Туск на зустрічі з Байденом: Справедлива Європа неможлива без незалежної України

Укрінформ
Глава уряду Польщі Дональд Туск на початку зустрічі з Джо Байденом у Білому домі висловив переконання, що сьогодні справедлива Європа неможлива без вільної та незалежної України.

У зустрічі також узяв участь президент Польщі Анджей Дуда, передає Укрінформ.

“Папа Іван Павло ІІ сказав, що без незалежної Польщі не може бути справедливої Європи. Сьогодні я можу сказати, що без сильної Польщі не може бути безпечної Європи. Я також можу сказати, що не може бути справедливої Європи без вільної та незалежної України”, - підкреслив Туск.

Він зазначив, що прибув з президентом Дудою на цю зустріч, аби ще раз підтвердити, що його країна є і буде міцною опорою трансатлантичної спільноти, незалежно від того, хто переможе на виборах у Польщі.

Туск також висловив сподівання, що жоден із партнерів у НАТО не порушить найважливіше зобов’язання, яким є П’ята стаття Вашингтонського договору, яка містить положення про колективну оборону Альянсу.

Читайте також: США планують позичити Польщі $2 мільярди та продати 96 гелікоптерів Apache

Як повідомляв Укрінформ, президент Польщі Анджей Дуда і глава уряду Дональд Туск 12 березня перебувають зі спільним візитом у Сполучених Штатах. 

Рівно 25 років тому, 12 березня 1999 року, Польща разом з Чехією та Угорщиною стали членами НАТО.

Фото: PAP, Radek Pietruszka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-