США ввели санкції проти мережі в Ірані, яка підтримувала терористів на Близькому Сході

США ввели санкції проти мережі в Ірані, яка підтримувала терористів на Близькому Сході

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів оголосив про запровадження санкцій проти мережі високопоставлених представників іранського режиму, які забезпечували підтримку терористичного угруповання «Бригади Аль-Аштар», що діє на Близькому Сході.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC у координації з Королівством Бахрейн вживає заходів, спрямованих проти ключових іранських бойовиків, а також фінансового посередника терористичного угрупування «Бригади Аль-Аштар», - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що до списку внесені чотири високопоставлених представника, пов’язаних з іранським режимом. При цьому зауважується, що вони займалися поставками летальної допомоги, брали участь у плануванні терористичних операцій, організовували грошові перекази для «Бригад Аль-Аштар».

У Мінфіні США у цьому зв’язку підкреслили, що іранський режим відіграє критичну роль у підтримці цього угруповання.

Читайте також: ЄС застосує санкції, якщо Іран поставить балістичні ракети Росії - фон дер Ляєн

Як повідомлялося, Державний департамент США визнав угруповання «Бригади Аль-Аштар» іноземною терористичною організацією та глобальною терористичною організацією з особливим статусом ще в 2018 році. Тоді ж уряд Бахрейну висунув звинувачення численним особам у зв’язку з терористичною діяльністю. Деякі з них втекли з Бахрейну, щоби уникнути тюремного ув’язнення, та згодом оселилися в Ірані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-