У Росії після атаки дронів Нижегородський НПЗ зупинив нафтопереробку - ЗМІ

У Росії після атаки дронів Нижегородський НПЗ зупинив нафтопереробку - ЗМІ

Укрінформ
Нижегородський нафтопереробний завод, розташований у Кстово Нижегородської області РФ, після атаки безпілотників зупинив найбільшу первинну установку з переробки нафти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на джерела на підприємстві.

Своєю чергою, Reuters повідомляє, що йдеться про установку одного із підприємств Лукойлу. За оцінкою агентства, цей об’єкт забезпечував близько 53% від переробки всього заводу.

Губернатор Нижегородської області Гліб Нікітін повідомив раніше сьогодні, що після атаки дронів виникла пожежа на одній із установок з переробки нафти в Кстовській промзоні. На якому саме об'єкті сталася пожежа, Нікітін не уточнив, проте саме у Кстовській промзоні розташований зазначений завод Лукойл.

Читайте також: У Росії після нальоту дронів загорілися нафтобази в Орлі та під Нижнім Новгородом

Пізніше Нікітін окремо уточнив, що для ліквідації пожежі були задіяні спеціалісти регіонального управління МНС, обласної протипожежної служби, пожежної частини підприємства, а також пожежний поїзд Горьківської залізниці.

Як повідомляв Укрінформ, від початку 2024 року було завдано ударів мінімум по дев'яти нафтобазах і НПЗ у Російській Федерації - у Брянській, Курській, Волгоградській, Ярославській, Ленінградській областях, Краснодарському краї та Санкт-Петербурзі.

Фото: Телеграм Гліба Нікітіна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-