Британська розвідка проаналізувала наслідки удару по авіазаводу в РФ, де ремонтують А-50

Британська розвідка проаналізувала наслідки удару по авіазаводу в РФ, де ремонтують А-50

Укрінформ
Розвідка Британії оцінила наслідки атаки по Таганрозькому авіаційному науково-технічному комплексу ім. Г. М. Берієва, де будують та ремонтують військові транспортні літаки різних типів, зокрема А-50У.

Про це в соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Як зазначається у зведенні, 9 березня українські військові атакували дронами територію ремонтного комплексу в Таганрозі Ростовської області у Росії. На цьому майданчику виробляються, модернізуються, обслуговуються та ремонтуються літаки дального радіолокаційного виявлення та наведення ВПС Росії А-50У.

Цей майданчик також має ширше стратегічне значення для Росії, оскільки також обслуговує стратегічні бомбардувальники дальньої дії, транспортні літаки і є випробувальним центром для літаків ДРЛВ та управління наступного покоління - А-100.

«Постійна присутність активної протиповітряної оборони навколо цього об'єкта свідчить про його важливість. Втрата А-50У, швидше за все, значно погіршить ситуаційну поінформованість операцій Росії», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Пошкоджений у Мачулищах російський літак-розвідник полетів на ремонт до Таганрога - ЗМІ

На зображеннях після атаки, які були поширені в мережі, видно пошкодження двох великих будівель, що належать парку А-50У, які, швидше за все, використовували для укриття літаків під час періодів капітального ремонту, йдеться у зведенні розвідки.

«За два тижні після втрати другого літака флот А-50У, швидше за все, як і раніше не зможе здійснювати польоти для підтримки операцій в Україні. Ця атака демонструє, що українські операції, як і раніше, можуть досягати стратегічно важливих цілей на території Росії, навіть якщо вважається, що такі об'єкти захищені, чи то в повітрі, чи то на землі», - зазначається у огляді.

Як повідомляв Укрінформ, у російському Таганрозі уночі 9 березня пролунала серія вибухів, місцева влада заявила про масовану атаку дронів. Унаслідок атаки міг постраждати Таганрозький авіаційний науково-технічний комплекс ім. Г. М. Берієва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-