У Нідерландах відпустили з-під варти екоактивістів, які атакували картину Вермера

У Нідерландах відпустили з-під варти екоактивістів, які атакували картину Вермера

Укрінформ
У Гаазі суд відпустив екоактивістів, які намагався приклеїти себе до однієї з найвідоміших картин нідерландського художника Яна Вермера “Дівчина з перловою сережкою”.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“Троє активістів, які замастили та пошкодили захисне скло на картині “Дівчина з перловою сережкою” в музеї Мауріцгейс в Гаазі, не будуть покарані. Так вирішив суд”, - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, на думку суду, покарання може ще більше збентежити людей, які хочуть реалізувати своє право на свободу думок та мирних зібрань шляхом участі в демонстраціях.

Суд вважає, що ув'язнення було б надто жорстким покаранням, оскільки чоловіки вже три тижні перебували під вартою. Тож судді вирішили, що покарання у вигляді позбавлення волі є надто суворим.

Читайте також: У Флоренції екоактивісти приклеїли наліпки на картину Боттічеллі

Нагадаємо, у Гаазі кліматичний активіст намагався приклеїти себе до картини “Дівчина з перловою сережкою” в музеї Мауріцгейс. Поліція затримала його разом із двома спільниками. Один з них притиснувся головою до скла картини, а другий вилив червону рідину, схожу на фарбу. Попри всі ці дії полотно не постраждало.

Всі троє затриманих мають бельгійське громадянство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-