Лідер німецьких консерваторів вважає помилкою вагання щодо надання Україні ракет великої дальності

Лідер німецьких консерваторів вважає помилкою вагання щодо надання Україні ракет великої дальності

Укрінформ
Лідер Християнсько-демократичного союзу Німеччини Фрідріх Мерц вважає стратегічною помилкою вагання Берліна щодо надання Україні ракет великої дальності.

Про це він сказав під час презентації спільної виборчої програми ХДС і ХСС на виборах у Європарламент, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми за останні 2 роки зробили багато, але Німеччина завжди реагувала з затримкою. Однак час є критичним фактором у таких конфліктах. Втрата часу, також через вагання Німеччини, призводить до втрат життів і працює Путіну... на руку. Я вважаю це великою політичною стратегічною помилкою», - підкреслив лідер консерваторів.

На його думку, Німеччина «має зробити все, щоб допомогти Україні перемогти в цій війні, але від самого початку цього не робить».

Він вважає, що «кільцевий обмін» ракетами між Німеччиною та Великою Британією міг би бути «другим найкращим рішенням для досягнення мети, хоч і не надто почесним». За словами політика, такий підхід не відповідав би масштабам і відповідальності Німеччини, але мав би заспокоїти свідомість німців.

Читайте також: Столтенберг - про постачання ракет Taurus: Німеччина робить дуже багато для підтримки України

Як повідомлялось, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон раніше заявив, що Лондон готовий використати «кільцевий обмін» - передати Києву більше ракет Storm Shadow і натомість отримати від ФРН ракети Taurus.

Глава німецького МЗС Анналена Бербок назвала це «можливим варіантом». Водночас речник уряду заявив у понеділок на брифінгу, що «немає новин щодо ракет», і не підтвердив, що такі переговори ведуться.

Канцлер ФРН Олаф Шольц неодноразово говорив, що не підтримує передачу Україні далекобійних крилатих ракет Taurus через побоювання ескалації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-