В Амстердамі затримали чоловіка, який погрожував убити лідера ультраправої партії

В Амстердамі затримали чоловіка, який погрожував убити лідера ультраправої партії

Укрінформ
В Амстердамі затримали чоловіка, який погрожував убити лідера нідерландської ультраправої партії PVV (Партія свободи) Герта Вілдерса, чия партія перемогла на дострокових парламентських виборах у Нідерландах.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“Поліція Амстердама затримала чоловіка, який погрожував убити лідера PVV Герта Вілдерса. Після допису Вілдерса поліція підтверджує, що чоловік погрожував політику вбивством”, - йдеться у повідомленні.

У соцмережі Х Вілдерс подякував правоохоронцям за роботу.

“Дуже дякую підрозділу поліції Амстердама, який цими вихідними затримав людину через погрозу вбити мене”, - написав Вілдерс.

За даними NOS, у понеділок, 11 березня 2024 року, суд повинен буде ухвалити рішення щодо запобіжних заходів через дії затриманого чоловіка на період проведення розслідування.

Читайте також: Лідер нідерландської ультраправої PVV заявив про підтримку України

Про особу чоловіка та чому він погрожував Вілдерсу наразі нічого не відомо.

Варто зазначити, що через жорстку критику ісламу та мусульман Вілдерс постійно отримує погрози та цілодобово перебуває під охороною.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2022 року в Нідерландах 23-річний чоловік отримав дев'ять місяців за ґратами у покарання за погрози в соцмережах на адресу прем’єр-міністра Марка Рютте.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-