У Португалії проходять дострокові парламентські вибори

У Португалії проходять дострокові парламентські вибори

Укрінформ
У Португалії у неділю, 10 березня, проходять позачергові парламентські вибори.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ. 

Як зазначається, виборчі дільниці, які відкрилися о 08:00 за місцевим часом (10:00 за київським часом), працюватимуть до 19:00 (21:00 за київським часом).

Право голосу на виборах мають понад 10 мільйонів громадян, які оберуть депутатів у 230-місному парламенті.

Як пише Reuters, перед громадянами країни стоїть вибір: проголосувати за правоцентристський уряд або зберегти лівоцентристів при владі, хоча жоден з них, схоже, не має чіткого шляху до повної більшості, оскільки вплив ультраправих зростає.

Серед питань, що домінують у передвиборчій кампанії - житлова криза, спричинена стрімким зростанням орендної плати, низька заробітна плата, занепад системи охорони здоров'я та корупція, яку багато хто вважає ендемічною для партій, що перебувають при владі.

Читайте також: Представники усього політичного спектру Португалії підтримують Україну - глава МЗС

Дострокові вибори, що проходять через чотири місяці після раптової відставки прем'єр-міністра Антоніу Кошти на тлі розслідування справи про хабарництво, знову зіштовхують між собою дві центристські партії, які почергово перебували при владі з часу падіння диктатури п'ять десятиліть тому.

Як повідомляв Укрінформ, президент Португалії Марселу Ребелу де Соуза у листопаді минулого року оголосив, що дострокові вибори парламенту відбудуться 10 березня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-