Представники усього політичного спектру Португалії підтримують Україну - глава МЗС

Представники усього політичного спектру Португалії підтримують Україну - глава МЗС

Укрінформ
Португалія вважає фінансові та військові виклики, з якими зіткнулася Україна, викликами і для себе, оскільки перемога України важлива для стабільності і миру на Європейському континенті.

Про це заявив міністр закордонних справ Португалії Жуау Гомеш Кравіньо на спільній з главою МЗС України Дмитром Кулебою пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава португальського зовнішньополітичного відомства запевнив, що Португалія повністю солідарна з Україною у протидії російській агресії і підтримує Україну на шляху до членства у ЄС і НАТО.

«Ми також мали нагоду поговорити про динаміку сучасної ситуації і детально обговорили деякі виклики у фінансовій і військовій сфері, з якими зіткнулася Україна. Ми це розуміємо так, що це не лише українські виклики, це й наші виклики, оскільки перемога є основною як для України, так і для стабільності й миру на Європейському континенті. Отже, ми зобов’язані підтримувати Україну в межах наших можливостей», - сказав Кравіньо.

Він додав, що під час перемовин також ішлося про зовнішню політику Португалії у зв’язку з достроковими парламентськими виборами в країні у березні .

За словами очільника МЗС, у Португалії існує підтримка України серед представників усього політичного спектру, тому він не очікує жодних змін у цьому сенсі, оскільки ця допомога реалізує думку португальського народу.

Читайте також: Зеленський зустрівся з главою МЗС Португалії - говорили про відбудову Житомирщини

«Я не думаю, що португальський народ змінить свою думку за один день», - зазначив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Португалії Жуау Гомеш Кравіньо взяв участь у ІІІ Форумі з відновлення Житомирщини, який відбувся 5 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-