Польща призупинила участь у Договорі про звичайні збройні сили в Європі

Польща призупинила участь у Договорі про звичайні збройні сили в Європі

Укрінформ
Варшава призупинила свою участь у Договорі про звичайні збройні сили в Європі, який був підписаний у 1990 році між НАТО і країнами Варшавського договору.

Закон про це у четвер Сейм Польщі прийняв майже одноголосно: 435 проголосували за, 5 - проти, передає кореспондент Укрінформу.

На етапі обговорення депутати опозиційної партії “Право і Справедливість” запитували, чому Польща призупиняє, а не повністю виходить з цієї угоди. На це у МЗС Польщі відповіли, що Польща схилялася до такого рішення, проте щодо цього не було одностайної згоди серед союзників по НАТО.

Урядовий законопроєкт був поданий до Сейму в листопаді минулого року після того, як МЗС Польщі повідомило, що згідно з домовленостями із союзниками по НАТО буде вжито офіційних заходів щодо призупинення дії цього договору.

Читайте також: Французькі солдати готуються до війни високої інтенсивності в Європі - Politico

Договір про звичайні збройні сили в Європі був підписаний у 1990 році між країнами Північноатлантичного альянсу та країнами існуючого тоді Варшавського договору, до якого входила також Польща. За ним обидва військово-політичні блоки погодилися дотримуватися обмежень щодо кількості одиниць військової техніки (танків, бойових машин, літаків) і боєприпасів, що зберігаються в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-