У Нігерії бойовики викрали зі школи понад 200 дітей

У Нігерії бойовики викрали зі школи понад 200 дітей

Укрінформ
У четвер у штаті Кадуна на півночі Нігерії озброєні люди викрали понад 200 учнів і вчителів початкової та середньої школи.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Викрадення сталося невдовзі після ранкової лінійки в школі при місцевому управлінні освіти в місті Куріга. Батьки викрадених дітей розповіли, що озброєні люди прибули до школи і почали безладно стріляти, а потім викрали десятки дітей і зникли.

За даними місцевого видання Daily Post, серед викрадених були директор школи і деякі інші співробітники. Місцеві жителі розповіли, що більшість учнів вибігли з класів, коли побачили бандитів на території школи, а викрадених жертв були вивезено до лісу.

"Трагічно чути, що 232 учні щойно були викрадені в селі Куріга. Це те саме село, де більше місяця тому було вбито директора школи Ідріса Суф'яна та викрадено його дружину. Однак я оптимістично налаштований, що їх звільнять", - сказав колишній сенатор від Кадуни Шеху Сані.

Місцева поліція поки не підтверджує кількість викрадених людей.

Викрадення з метою викупу озброєними людьми стали частим явищем на півночі Нігерії. Останнє велике викрадення школярів, про яке стало відомо, сталося в червні 2021 року, коли озброєні люди викрали понад 80 учнів під час нальоту на школу в північно-західному штаті Кеббі.

Читайте також: У Нігерії - хвиля бандитських нападів на села, 113 загиблих

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок детонації саморобного вибухового пристрою в Нігерії загинули шестеро школярів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-