У Польщі помер другий військовий, поранений під час навчань

У Польщі помер другий військовий, поранений під час навчань

Укрінформ
У Польщі помер другий польський військовослужбовець, який постраждав внаслідок наїзду гусеничного транспортного засобу у вівторок під час навчань на полігоні Дравсько Поморське на північному заході Польщі.

Віцепрем'єр, глава Міноборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш оголосив у четвер жалобу в ЗС Польщі, наказавши приспустити прапори в усіх військових частинах країни, передає Укрінформ.

«Останні години – це дуже важкий час для всіх нас. Прощаємося з двома бійцями 1-ї Варшавської бронетанкової бригади, які загинули від поранень, отриманих внаслідок ДТП на полігоні. Сьогодні на знак скорботи в усіх військових частинах будуть приспущені державні прапори», - написав Косіняк-Камиш у соцмережі X.

Читайте також: У Польщі на навчаннях загинув військовий, ще один у важкому стані

Як повідомляв Укрінформ, трагічна подія в Польщі сталася вранці 5 березня на полігоні, коли двоє польських військовослужбовців перебували на тактичній смузі.

На місце події прибули два гелікоптери швидкої допомоги. Один військовий помер на місці, другого у критичному стані було доправлено до лікарні.

Прокуратура розпочала слідство у справі загибелі військовослужбовців.

Зараз у Польщі тривають найбільші в 2024 році у Європі навчання сухопутних військ під назвою Dragon-24, в яких беруть участь понад 20 тис. військовослужбовців з різних країн НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-