Мирне співіснування Китаю і США є «червоною лінією», яку не можна перетинати - Ван Ї

Мирне співіснування Китаю і США є «червоною лінією», яку не можна перетинати - Ван Ї

Укрінформ
Міністр закордонних справ КНР Ван Ї заявив, що нормальні відносини між Китаєм і Сполученими Штатами можливі лише за умови взаємної поваги до інтересів один одного, та назвав мирне співіснування двох держав «червоною лінією», яку не можна перетинати.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це Ван сказав на пресконференції в кулуарах сесії законодавчого органу КНР.

«Наша позиція (у відносинах зі США – ред.) полягає в дотриманні трьох принципів – взаємної поваги, мирного співіснування та взаємовигідної співпраці», - зазначив міністр.

Він закликав США дотримуватись об’єктивного й раціонального погляду на розвиток Китаю і дотримуватись обіцянок.

«Тактика, яку використовує американська сторона для придушення Китаю, постійно змінюється, список односторонніх санкцій продовжує розширюватись, а безпідставні звинувачення проти Китаю досягли неймовірного рівня», - сказав Ван.

Проте, за його словами, основою китайсько-американських відносин є мирне співіснування, оскільки конфлікт і конфронтація між двома великими країнами матиме непередбачувані руйнівні наслідки.

«Мирне співіснування – це «червона лінія», яку за жодних обставин не можна перетинати, бо страшно уявити наслідки збройного протистояння між такими гігантами, як Китай і Сполучені Штати», - заявив глава зовнішньополітичного відомства.

За його словами, найбільші виклики для Сполучених Штатів походять від них самих, а не від Китаю, і якщо США одержимі придушенням Китаю, вони зрештою зашкодять собі.

Читайте також: Китай пропонує скликати міжнародну конференцію для врегулювання «кризи в Україні»

Як повідомляв Укрінформ, Китай висловив протест США через заяву Держдепу з приводу виборів на Тайвані, назвавши її серйозним порушенням принципу «одного Китаю» і першою червоною лінією, яку не можна перетинати у китайсько-американських відносинах.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-