США розширили санкції проти іранської мережі підтримки хуситів

США розширили санкції проти іранської мережі підтримки хуситів

Укрінформ
Мінфін США оголосив про нові санкції проти іранської мережі морських постачань, яка забезпечувала терористичну діяльність хуситів у Червоному морі.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), передає Укрінформ.

"Сьогодні OFAC запровадив додаткові заходи, спрямовані проти постачання іранських товарів іранською мережею", - зазначається в повідомленні.

Уточнюється, що керівництво мережею підтримується Корпусом вартових ісламської революції – Силами Кудс. Доходи від реалізації цієї схеми сприяли терористичним зусиллям хуситів, у тому числі їхнім атакам на міжнародну морську торгівлю в Червоному морі та Аденській затоці.

Читайте також: Єменські хусити атакували швейцарське судно в Аденській затоці

В OFAC вказали, що санкції вводяться, зокрема, проти власників суден із Гонконгу та Маршаллових островів, а також двох суден, залучених до транспортування товарів у рамках діяльності незаконної мережі.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня уряди США й Британії запровадили індивідуальні санкції проти представників іранського режиму, які забезпечували підтримку терористичної діяльності хуситів у регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-