США вперше скинули з літаків їжу над Газою

США вперше скинули з літаків їжу над Газою

Укрінформ
Військово-повітряні сили США у співпраці з Королівськими ВПС Йорданії в суботу здійснили десантування гуманітарної допомоги в Газу, яка містила понад 38 тисяч порцій страв.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі на сайті Центрального командування Сполучених Штатів (CENTCOM).

В об’єднаній операції брали участь літаки С-130 ВПС Сполучених Штатів та ВПС Йорданії (RJAF), а також військові, які спеціалізувалися на доставці допомоги із повітря, формували пакети та забезпечували безпечне скидання продовольчої допомоги над Газою, зазначили у відомстві.

Американські літаки 2 березня, між 15:00 та 17:00 за місцевим часом, скинули понад 38 000 порцій страв уздовж берегової лінії Гази з метою надати цивільним особам життєво важливу допомогу.

У CENTCOM заявили, що планують здійснювати подібні місії із десантування гуманітарної допомоги і в майбутньому.

«Ці десантування є частиною постійних зусиль з метою доставити більше допомоги в Газу, зокрема шляхом розширення потоку допомоги через наземні коридори та маршрути», – йдеться у пресрелізі.

Читайте також: Німеччина виділила додатково ще €20 мільйонів жителям Гази

Як пише Associated Press із посиланням на трьох американських неназваних офіційних осіб, до скидання їжі з повітря над Газою були залучені три літаки С-130 ВПС США, які скинули над містом 66 пакетів з продуктами.

За словами одного джерела, пакети були скинуті на південному заході Гази, на пляж уздовж узбережжя Середземного моря.

Це був перший випадок скидання їжі в Газу після того, як президент США Джо Байден у п’ятницю оголосив про намір вдатися до такого способу надання гуманітарної допомоги жителям анклаву, пише агентство.

Зазначається, що вантажники американських ВПС зазвичай закріплюють пакети на піддонах за допомогою сітки, що закріплюється на хвостовій частині літака С-130. Коли літак досягає запланованої зони доставки вантажу, екіпаж скидає пакунки за допомогою парашутів.

У такий спосіб ВПС США вже доставляли гуманітарні вантажі до Афганістану, Іраку, Гаїті та інших країн.

Як повідомлялося, Канада незабаром долучиться до операції із постачання гуманітарної допомоги до сектору Гази з повітря.

Фото: Depositphotos

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-