На дипломатичному форумі в Анталії Орбан вихваляв Трампа та анонсував зустріч із ним в США

На дипломатичному форумі в Анталії Орбан вихваляв Трампа та анонсував зустріч із ним в США

Укрінформ
Колишній президент США та повторно кандидат на президентське крісло Дональд Тамп є «єдиним серйозним шансом» для припинення війни в Україні, у разі його повернення в Білий дім. Наступного тижня має відбутися зустріч Дональда Трампа та Віктора Орбана в США.

Про це прем’єр-міністр Угорщини сказав на одній з панелей Анталійського дипломатичного форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Єдиний серйозний шанс на мир - це якщо він зможе повернутися й укласти мир. Інакше війна між Україною та Росією буде затяжною… Це (повернення Трампа на посаду президента США - ред.) є передумовою настання міцного та швидкого миру на європейському континенті”, - сказав Орбан.

Угорський прем'єр також припустив, що війни Росії проти України могло б не статися, якби Трамп був президентом. Він також сказав про свою “глибоку повагу” до Трампа та анонсував свій візит у Флориду для зустрічі з ним наступного тижня.

Читайте також: Туреччина готова сприяти мирним переговорам між Україною та Росією - глава МЗС

Як повідомляє у соцмережі Х директорат з комунікацій адміністрації президента Туреччини, в межах Анталійського дипломатичного форуму відбулася двостороння зустріч президента Туреччини з угорським прем'єром, в ході якої крім іншого йшла мова про останні події російсько-української війни, відносини між Туреччиною та ЄС, процес розширення НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Туреччині розпочався Анталійський дипломатичний форум, головною темою якого обрано "Розвиток дипломатії в період криз".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-