Макрон зустрінеться з лідерами партій, щоб обговорити ситуацію в Україні

Макрон зустрінеться з лідерами партій, щоб обговорити ситуацію в Україні

Укрінформ
Президент Франції Емманюель Макрон зустрінеться з лідерами партій, які входять до складу парламенту, в Єлисейському палаці в четвер, 7 березня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Le Figaro.

"Президент прийме всіх лідерів партій парламенту в четвер, 7 березня, о 10:30 у форматі "зустрічей у Сен-Дені", присвячених ситуації в Україні", - підтвердили виданню в Єлисейському палаці.

У зустрічі також візьме участь прем'єр-міністр Габріель Атталь.

Видання додає, що більшість опозиційних сил розкритикувала нещодавню заяву глави держави щодо того, що не можна виключати можливість введення західних військ в Україну в майбутньому.

На думку журналістів, президентський табір має намір зробити війну в Україні та ставлення до Росії однією з провідних тем своєї передвиборчої кампанії на європейських виборах, які відбудуться 9 червня.

Читайте також: Кожне слово зважене: Макрон про свою заяву щодо відправлення іноземних військ в Україну

Зустріч Макрона з лідерами партій має передувати дебатам з подальшим голосуванням, які відбудуться в парламенті з питання підтримки двосторонньої угоди, підписаної з Україною. Дата цього голосування ще не призначена.

Як передавав Укрінформ, президент Макрон попросив уряд зробити заяву в парламенті щодо Угоди про співробітництво у сфері безпеки з Україною, за результатами якої будуть проведені дебати і голосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-