Польща скасовує перевірку на кордоні зі Словаччиною

Польща скасовує перевірку на кордоні зі Словаччиною

Укрінформ
Польща прийняла рішення скасувати тимчасовий контроль на кордоні зі Словаччиною, який було запроваджено у жовтні минулого року, через зменшення потоку нелегальної міграції.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ і адміністрації Польщі, передає Укрінформ.

“Міністр внутрішніх справ й адміністрації вирішив припинити тимчасове відновлення прикордонного контролю на кордоні зі Словаччиною. Перевірки триватимуть до опівночі 2 березня 2024 року”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, таке рішення викликане стабілізацією міграційної ситуації на так званому балканського шляху міграції та зникненню загрози нелегальної міграції на польсько-словацькій ділянці державного кордону.

“У рамках транскордонного співробітництва здійснюватиметься постійний моніторинг міграційної ситуації та у разі посилення загрози можливе відновлення контрольних заходів на кордоні”, - повідомляє польське міністерство.

Читайте також: Кордон з Польщею скоро може закритися для торгівлі. Але в України є “план Б”

Як зазначається, Прикордонна служба РП продовжить здійснювати перевірки всередині країни з метою протидії нелегальній міграції на основних шляхах сполучення та в інших обраних місцях.

Як відомо, тимчасову перевірку на польсько-словацькому кордоні було запроваджено 4 жовтня минулого року. Відтак, перетин кордону можна було здійснювати лише у визначених місцях. При цьому, для перетину кордону обов’язково потрібно мати із собою паспорт або посвідчення особи.

Фото: www.gov.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-