Нова Зеландія запровадила санкції проти РФ та Білорусі

Нова Зеландія запровадила санкції проти РФ та Білорусі

Укрінформ
Уряд Нової Зеландії оголосив про новий пакет санкцій проти Росії та Білорусі.

Про це повідомляється на сайті уряду, передає Укрінформ.

Нові санкції передбачають, зокрема, запровадження верхньої межі ціни на нафту російського походження, встановленої G7; заборону на експорт товарів подвійного призначення до РФ та Білорусі через треті країни; обмеження щодо 61 фізичної особи та компаній для протидії спробам обійти санкції.

Як зазначається, під санкції потрапили організації, що закуповують технології для російської оборонної промисловості, а також вище керівництво деяких російських банків, особи, причетні до закупівлі зброї у Північної Кореї.

За словами міністра закордонних справ Нової Зеландії Вінстона Пітерса, нові обмеження є внеском країни у колективні міжнародні зусилля задля стримування РФ.

"Вони спрямовані на те, щоб зменшити спроможність РФ фінансувати її агресивну війну проти України та забезпечити, щоб Нова Зеландія не використовувалася як канал для ухилення від санкцій", — сказав Пітерс.

Читайте також: Британські експерти виявили понад 200 компаній, які РФ залучає для обходу санкцій

Від березня 2022 року Нова Зеландія запровадила санкції проти понад 1600 російських фізичних та юридичних осіб, а також низку торговельних обмежень.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з дослідженням британських експертів, сотні західних та російських компаній залучені до незаконних схем Кремля щодо уникнення санкцій та забезпечення прихованих поставок в РФ електронних компонентів, необхідних для виробництва зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-