Принц Гаррі програв суд щодо позбавлення його королівської охорони

Принц Гаррі програв суд щодо позбавлення його королівської охорони

Укрінформ
Британський принц Гаррі програв суд проти рішення уряду позбавити його охорони за кошти платників податків після того, як він відійшов від королівських обов'язків і переїхав із родиною до США.

Про це повідомляє Associated Press, передає Укрінформ.

Суддя Пітер Лейн заявив, що рішення про скасування охорони Гаррі не було незаконним, ірраціональним або невиправданим.

Принц Гаррі подав до суду на МВС Британії після того, як у лютому 2020 року було прийняте рішення не надавати йому охорону під час перебування у країні. Герцог Сассекський стверджував, що його сім'я перебуває у небезпеці у Великій Британії через ворожість до нього і його дружини в соціальних мережах і цькування у ЗМІ.

Цей позов був однією з шести справ, які Гаррі подав до Високого суду. Три були пов'язані з його заходами безпеки, ще три були подані проти таблоїдів.

Торік молодший син короля Чарльза не зміг переконати іншого суддю в тому, що він мусить мати можливість приватно платити лондонській поліції за охорону, коли приїжджає до Британії. Адвокат уряду заявив, що поліцейських не можна використовувати як "приватних охоронців для багатіїв", і суддя відхилив вимогу принца.

Читайте також: Принца Гаррі та Меган «попросили звільнити» резиденцію Фрогмор Котедж

Як повідомляв Укрінформ, медіахолдинг Mirror Group Newspapers (MGN), до якого входять таблоїди Daily Mirror, Sunday Mirror і People, виплатить принцу Гаррі ще 400 000 фунтів стерлінгів через злам його телефона для публікації статей.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-