Корейський уряд дав лікарям-інтернам чотири дні на припинення страйків

Корейський уряд дав лікарям-інтернам чотири дні на припинення страйків

Укрінформ
Уряд Південної Кореї дав лікарям-інтернам чотири дні на припинення страйків, інакше на них можуть подати в суд або призупинять медичні ліцензії.

Про це повідомляє Associated Press, передає Укрінформ.

Заступник міністра охорони здоров'я Кореї Пак Мін Су заявив під час брифінгу в понеділок, що уряд не вживатиме жодних дисциплінарних заходів проти інтернів-страйкарів, якщо вони повернуться до роботи до 29 лютого.

"Якщо вони повернуться до лікарень, ми не покладатимемо на них відповідальність за збитки, спричинені страйком", - сказав він.

Заступник міністра додав, що тим, хто не вкладеться в цей термін, призупинять дію медичної ліцензії щонайменше на три місяці, а також вони зіткнуться з подальшими юридичними кроками, такими як розслідування і можливі обвинувачення.

Згідно з медичним законодавством Південної Кореї, уряд може видавати накази лікарям та іншому медичному персоналу про повернення до роботи, якщо є серйозні ризики для здоров'я населення. Відмова від виконання наказу може призвести до призупинення дії ліцензії та до трьох років ув'язнення або штрафу в розмірі 30 мільйонів вон ($22 480). Ті, хто отримає тюремне ув'язнення, будуть позбавлені медичної ліцензії.

Читайте також: В Англії розпочався п'ятиденний страйк молодших лікарів

Як повідомляв Укрінформ, у Південній Кореї половина із 13 тисяч лікарів-інтернів, які працюють у 100 багатопрофільних лікарнях, подала заяви про звільнення на знак протесту проти планів уряду збільшити прийом до медичних вишів.

Уряд вважає, що реформи необхідні через брак кваліфікованих лікарів. Натомість протестувальники наголошують, що насамперед потрібно забезпечити лікарям кращі умови праці та компенсації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-