У Кореї протестують інтерни, майже шість з половиною тисяч звільнилися

У Кореї протестують інтерни, майже шість з половиною тисяч звільнилися

Укрінформ
У Південній Кореї половина з 13 тисяч лікарів-інтернів, які працюють у 100 багатопрофільних лікарнях, подала заяви про відставку на знак протесту проти планів уряду збільшити прийом до медичних вишів.

Про це повідомляє KBS, передає Укрінформ.

Зазначається, що станом на ранок 20 лютого заяви про відставку подали понад 6400 інтернів. Близько 1600 інтернів не вийшли сьогодні на роботу.

Заступник міністра охорони здоров'я та соціального забезпечення Кореї Пак Мін Су висловив стурбованість у зв'язку з ситуацією і закликав страйкарів забрати заяви на звільнення. Він заявив, що дії лікарів, які залишають пацієнтів без медичної допомоги, виправдати неможливо.

Через акцію пацієнти відчувають труднощі з лікуванням, у країні скасовують планові операції.

У лікарні «Северанс», де інтерни оголосили про призупинення роботи, довелося перейти на екстрений режим, скоригувати графіки операцій, виписати чи перевести до інших медзакладів частину пацієнтів.

Утім, серйозних збоїв у медичному обслуговуванні поки що не відбулося.

Щоб упоратися з можливими проблемами, було продовжено години роботи 97 державних лікарень. Окрім того, цивільне населення тимчасово приймають відділення невідкладної допомоги 12 військових госпіталів.

Читайте також: У Німеччині анонсували новий страйк працівників Lufthansa

Президент Кореї Юн Сок Йоль на засіданні уряду наголосив, що лікарі-інтерни та студенти-медики не повинні вдаватися до колективних дій, що загрожують життю та здоров'ю людей. У цьому зв'язку він особливо наголосив на тому, що лікарі відкладають деякі операції для онкохворих.

Президент заявив, що план уряду збільшити прийом до медичних вишів з 3058 до 5058 осіб на рік – це лише перший етап, який не розв'яже проблему браку лікарів.

Уряд наполягає, що збільшення прийому до медичних вишів необхідне для розв'язання поповнення фахівців у таких галузях, як медицина катастроф, педіатрія, акушерство та невідкладна допомога.

Читайте також: Ейфелева вежа другий день поспіль зачинена через страйк

У Кореї на сьогодні кількість лікарів відносно чисельності населення є однією з найменших серед розвинених країн.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці січня лікарі з 23 університетських клінік у Німеччині оголошували страйк.

Фото: YONHAP News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-