У Німеччині анонсували новий страйк працівників Lufthansa

У Німеччині анонсували новий страйк працівників Lufthansa

Укрінформ
Профспілка Verdi анонсувала одноденний страйк наземного персоналу авіакомпанії Lufthansa AG у низці міст Німеччини, який розпочнеться 20 лютого.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Як зазначається, страйк розпочнеться рано вранці у вівторок і завершиться в середу о 7:10 ранку за центральноєвропейським часом. Він торкнеться хабів Lufthansa у Франкфурті та Мюнхені, а також інших німецьких аеропортів.

Зазначається, що це може призвести до скасувань та затримки рейсів.

Раніше цього місяця звільнилася частина працівників, які обслуговували багаж, вантажний персонал та інші співробітники наземних служб, внаслідок чого Lufthansa скасувала від 80 до 90% запланованих рейсів.

У профспілці заявили, що остання акція відбулася після того, як вони не змогли досягти згоди на переговорах з Lufthansa 12 лютого.

Страйкарі вимагають підвищення заробітної плати на 12,5% або щонайменше на 500 євро більше на місяць протягом року, а також додаткової інфляційної надбавки в розмірі 3000 євро для членів наземних екіпажів Lufthansa.

Наступний раунд переговорів між Verdi та Lufthansa запланований на середу, 21 лютого - одразу після завершення запланованого страйку.

Читайте також: У Франції страйкують диспетчери залізниці - половину рейсів скасують

Як повідомляв Укрінформ, раніше працівники служби безпеки у великих аеропортах Німеччини повідомили про намір влаштувати загальний страйк 1 лютого. Профспілка вимагала підвищення зарплати для працівників галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-