Членство Швеції у НАТО: Штати очікують, що Угорщина завершить усі формальності

Членство Швеції у НАТО: Штати очікують, що Угорщина завершить усі формальності

Укрінформ
Сполучені Штати позитивно оцінюють ухвалення угорським парламентом рішення щодо приєднання Швеції до складу Північноатлантичного альянсу, однак очікують завершення всіх формальних процедур.

Про це заявив у понеділок у Вашингтоні речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Безумовно, ми вітаємо сьогоднішнє голосування в угорському парламенті та з нетерпінням чекаємо завершення процесу. Ми готові отримати всі документи тут, у Вашингтоні, та привітати Швецію в якості 32-го члена НАТО», - зауважив Міллер.

Він уточнив, що голосування в парламенті Угорщини – це ще не завершення процесу. За його словами, Угорщині необхідно виконати ще кілька формальностей, щоби відповідні документи були передані на зберігання до США, а також відбулася формальна процедура приєднання Швеції до НАТО.

Читайте також: Парламент Угорщини офіційно проголосував за членство Швеції в НАТО

Як повідомляв Укрінформ, Швеція подала заявку на членство в Альянсі в 2022 році після вторгнення Росії в Україну. Більшість членів Альянсу швидко ратифікували її заявку, крім Туреччини й Угорщини.

Для прийняття нових країн до Альянсу необхідна одностайна підтримка всіх членів НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-