Президент ПАРЄ: «Вибори» в Білорусі - це пародія на демократію

Президент ПАРЄ: «Вибори» в Білорусі - це пародія на демократію

Укрінформ
Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Теодорос Руссопулос назвав парламентські та місцеві вибори в Білорусі «пародією на демократію».

Про це йдеться в його заяві на сайті ПАРЄ, передає Укрінформ.

«Не може бути вільних і чесних виборів у ситуації, коли обмежуються свобода слова, зібрань та об'єднань; коли опозиційні політичні партії ліквідовані, а їхні лідери переслідуються; коли свобода ЗМІ не поважається; коли не існує засобів правового захисту від цих порушень і не допускається жодного гідного довіри внутрішнього чи міжнародного спостереження за виборами», - заявив Руссопулос.

За його словами, нехтування міжнародними зобов'язаннями, посилення репресій та повна відсутність будь-якого надійного спостереження за виборами стали тлом цих так званих виборів.

«За таких обставин можна лише зробити висновок, що ці "вибори" є пародією на демократію і не мають жодної демократичної легітимності», - підкреслив він.

Руссопулос наголосив, що ПАРЄ неодноразово підтверджувала свою відданість підтримці та захисту прав, свобод і безпеки всіх білорусів.

Він також закликав до негайного і безумовного звільнення та реабілітації всіх політичних в'язнів, а також до припинення репресій.

Читайте також: Німеччина вважає вибори в Білорусі сфабрикованими

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого в Білорусі відбулися парламентські й місцеві вибори, перші після масових протестів 2020 року. Серед кандидатів не було жодного опонента влади, загалом на 110 місць у нижню палату парламенту Білорусі претендували лише 265 осіб.

Сполучені Штати засудили фіктивні парламентські та місцеві вибори режиму Олександра Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-