Meta створить центр протидії дезінформації перед виборами в Європарламент

Meta створить центр протидії дезінформації перед виборами в Європарламент

Укрінформ
Компанія Meta створить центр боротьби з дезінформацією та зловживанням штучним інтелектом напередодні виборів до Європейського парламенту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Через швидкий розвиток штучного інтелекту виникли побоювання, що він може бути використаний для зриву виборів до Європейського парламенту, що проходитимуть із 6 по 9 червня.

«З наближенням виборів ми активуємо Центр виборчих операцій для виявлення потенційних загроз і впровадження заходів для їх пом’якшення в режимі реального часу», – заявив Марко Панчіні, голова Meta у справах Євросоюзу.

Він додав, що експерти компанії із розвідки, науки про дані, інженерії, досліджень, операцій, контент-політики та юриспруденції зосередяться на боротьбі з дезінформацією, операціями впливу та протидії ризикам, пов’язаними зі зловживанням генеративного штучного інтелекту.

Читайте також: Глава Євроради вирішив не йти на вибори до Європарламенту

За словами Панчіні, Meta, яка наразі співпрацює із 26 незалежними фактчекінговими організаціями з усього Євросоюзу, які працюють на 22 мовах, додасть трьох нових партнерів у Болгарії, Франції та Словаччині.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Meta, яка володіє Facebook, Instagram та Threads, заявила, що планує позначати всі зображення на своїх платформах соціальних мереж, які були створені за допомогою штучного інтелекту (ШІ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-