У Білому домі занепокоєні можливим втручанням Росії у президентські вибори в США

У Білому домі занепокоєні можливим втручанням Росії у президентські вибори в США

Укрінформ
У Білому домі заявили про занепокоєння щодо можливого втручання Росії в президентські вибори у США 2024 року.

Про це сказав радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван в ефірі NBC Meet the Press, передає Укрінформ.

«Йдеться про національну безпеку. Йдеться про іноземну країну, іноземного супротивника, який прагне маніпулювати політикою та демократією Сполучених Штатів Америки», - сказав Салліван.

За його словами, адміністрація Байдена буде «пильно стежити» за тим, щоб не допустити втручання у вибори і «взаємодіятиме з Конгресом на двопартійній основі, тому що це має бути поза політикою».

Читайте також: Білий дім застеріг Путіна від втручання в американські вибори

Як зазначає телеканал, слова Саллівана прозвучали в той час, як високопосадовці з національної безпеки та розвідки США попереджають, що, Росія намагатиметься втрутитися у вибори в США.

Як повідомляв Укрінформ, торік у жовтні у США оприлюднили аналіз розвідки, надісланий до понад 100 держав світу, в якому стверджувалося, що Росія використовувала шпигунів, державні ЗМІ та соціальні мережі, щоб вплинути на вибори в усьому світі, а не лише в США.

Минулорічний аналіз Microsoft показав, що Росія - не єдина країна, яка намагається посіяти хаос. За даними компанії, зловмисники в Ірані та Китаї також використовують штучний інтелект, щоб намагатися координувати кібератаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-