Угорщина підпише оборонну угоду зі Швецією перед ратифікацією її вступу до НАТО

Угорщина підпише оборонну угоду зі Швецією перед ратифікацією її вступу до НАТО

Укрінформ
Угорщина та Швеція збираються підписати велику угоду в галузі оборонної промисловості, що відкриває шлях для парламенту в Будапешті до ратифікації вступу Стокгольму до НАТО на початку наступного тижня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Bloomberg.

«Прем’єр-міністр Віктор Орбан заявив, що Угорщина та Швеція збираються підписати велику угоду щодо оборонної промисловості, відкривши шлях для парламенту у Будапешті ратифікувати вступ північної країни до НАТО на початку наступного тижня», - йдеться у повідомленні.

Орбан, який у п'ятницю приймає свого шведського колегу Ульфа Крістерссона, сказав у радіоінтерв’ю, що угода про озброєння стане «останнім актом», необхідним для того, щоб переконати угорських законодавців підтримати заявку Швеції на вступ до НАТО.

Схвалення угорського парламенту – це останній крок, необхідний для вступу Швеції до НАТО, що допоможе військовому альянсу захистити свій східний фланг після вступу Фінляндії у квітні минулого року.

Читайте також: Угорщина може схвалити заявку Швеції на вступ до НАТО 26 лютого

Крістерссон раніше заявляв, що обидві сторони можуть обговорити співпрацю щодо винищувачів Gripen шведського виробництва, які Угорщина використовує у своїх Військово-повітряних силах.

Угорщина експлуатує 14 винищувачів Gripen за угодою оренди, що закінчується у 2026 році, зараз ведуться переговори про продовження та розширення цієї угоди.

Читайте також: Румунія планує висунути свого президента на посаду глави НАТО - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, правоконсервативна партія «Фідес» наполягала на візиті прем’єр-міністра Швеції Ульфа Крістерссона у Будапешт, перш ніж угорський парламент розглядатиме заявку скандинавської країни на вступ до НАТО.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив 17 лютого, що парламент може ратифікувати членство Швеції в НАТО на весняній сесії, яка розпочнеться 26 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-