Штати можуть конфіскувати активи російських олігархів на $700 мільйонів

Штати можуть конфіскувати активи російських олігархів на $700 мільйонів

Укрінформ
Сполучені Штати оприлюднили в четвер низку чергових санкцій проти Росії для посилення тиску на кремлівський режим через війну проти України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні Міністерства юстиції США.

Міністерство повідомило, що суд Південного округу Нью-Йорка висунув звинувачення проти трьох осіб, зокрема олігарха Андрія Костіна, який перебуває під санкціями, і заарештував двох його посередників. США також подали позов про конфіскацію двох розкішних кондомініумів у Маямі, розташованих у готелі «Рітц Карлтон» вартістю 2,5 млн доларів, які належать російському олігарху Віктору Перевалову, що перебуває під санкціями.

Також оголошено про новий обвинувальний акт проти бізнесмена Владислава Осипова у справі про банківське шахрайство у зв'язку з експлуатацією 255-футової розкішної яхти Motor Yacht Tango, що належить російському олігархові Віктору Вексельбергу, який перебуває під санкціями.

«Як стверджується, підсанкційний олігарх Андрій Костін та його співвідповідачі нехтували санкціями США, щоб підтримувати свій надзвичайно розкішний спосіб життя, – заявив прокурор США Деміан Вільямс. – За допомогою складних схем із залученням підставних компаній і незаконних транзакцій Костін та його спільники відмивали кошти й незаконно здійснювали операції з американською валютою для утримання й поліпшення супер’яхт і розкішного будинку в Аспені, відверто ігноруючи законодавство США».

Читайте також: Білий дім поки не підтверджує передачу іранських ракет Росії, але готує нові санкції

Ці заходи ініційовані робочою групою KleptoCapture при Міністерстві юстиції США, яку було створено в березні 2022 року для відстеження капіталу російських олігархів у зв’язку з війною.

За словами заступниці генерального прокурора США Лізи Монако, на сьогодні робоча група висунула 70 кримінальних звинувачень проти фізичних осіб і п'ять звинувачень проти компаній, а також ухвалила рішення про арешт чи конфіскацію активів на суму близько 700 млн доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-