Іспанські фермери заблокували тракторами рух навколо Мадрида

Іспанські фермери заблокували тракторами рух навколо Мадрида

Укрінформ
Фермери зібралися в центрі Мадрида, заблокувавши колонами тракторів рух навколо іспанської столиці, щоб пройти маршем до Міністерства сільського господарства.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Спочатку, очікуючи на п'ять колон тракторів, які мали приїхати на місце збору на центральній площі Незалежності, протестувальники в жовтих жилетах розмахували іспанськими, регіональними та профспілковими прапорами, а також били в коров'ячі дзвіночки під музику з гучномовців.

Рух транспорту навколо пам'ятника Пуерта-де-Алькала зупинився, кілька автобусів не змогли рухатися далі за маршрутом, оскільки фермери заполонили вулицю.

Після прибуття тракторів почалися сутички з поліцією, адже фермери спробували пройти маршем по вулиці Алькала, іншим маршрутом, ніж було заплановано спочатку. Поліцейські в спецзасобах сформували лінію, блокуючи просування протестувальників, навіть коли до них під'їхали кілька тракторів. Інші учасники рушили до міністерства паралельною вулицею, дотримуючись офіційного маршруту.

Деякі протестувальники глузували зі знімальної групи телеканалу La Sexta, а один чоловік кілька разів вдарив камеру.

Читайте також: Індійська поліція застосувала сльозогінний газ проти фермерів, які йшли до Делі

Фермери протестують вже кілька тижнів по всій Європі, останніми днями - у Польщі, Греції та Чехії. Всі вони вимагають зменшення бюрократії, пов'язаної зі Спільною сільськогосподарською політикою Європейського Союзу, та послаблення екологічних правил блоку.

Як повідомляв Укрінформ, до грецької столиці Афін прямують колони тракторів - фермери планують провести біля парламенту акцію протесту.

А у Польщі під час загального страйку польських аграріїв 20 лютого у Водзіславському повіті Сілезького воєводства на одному з тракторів з’явився плакат з написом: “Путін зроби порядок з Брюсселем і Україною, а також з нашими урядовцями”, а також прапор СРСР із серпом і молотом, заборонений у Польщі.

За цим фактом поліція і прокуратура у Польщі розпочали слідство.

Фото: saltwire.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-