Польська поліція розслідує появу плаката із закликом до Путіна на протесті фермерів

Польська поліція розслідує появу плаката із закликом до Путіна на протесті фермерів

Укрінформ
Поліція і прокуратура у Польщі розпочали слідство за фактом появи на протесті аграріїв у Польщі плакату із закликом до Путіна навести порядок у країні у відносинах Польщі з Україною та ЄС.

Про це йдеться у повідомленнях у мережі X польської поліції та глави МВС РП Марціна Кєрвінського, передає Укрінформ.

“До відома - скандальний плакат, фото якого поширилося в мережі, було негайно усунуто (з трактора протестувальників – ред.) і вилучено польською поліцією. Поліція та прокуратура вживають заходів щодо його автора. Згоди на таку злочинну діяльність не буде”,- написав Кєрвінський.

Згодом головне управління польської поліції у мережі X написало, що правоохоронці миттєво реагуватимуть на порушення закону та мову ворожнечі. Як повідомили у поліції, правоохоронці і поліція у контексті появи скандального гасла під час протесту фермерів у Водзіславському повіті Польщі здійснюють заходи у відповідності до 256-ї статті Кримінального кодексу РП, що передбачає покарання за пропагування фашистських і тоталітарних символів і проявів ненависті на національному, расовому і релігійному грунті.

Читайте також: Дуда - про блокування кордону польськими фермерами: Намагаємося розв'язати проблему

Як відомо, під час загального страйку польських аграріїв 20 лютого у Водзіславському повіті Сілезького воєводства (південь Польщі) на одному з тракторів з’явився плакат з написом: “Путін зроби порядок з Брюсселем і Україною, а також з нашими урядовцями”, а також прапор СРСР із серпом і молотом, заборонений в Польщі.

Фотографія з цим плакатом на тракторі протестувальників сколихнула інформаційний простір Польщі.

Фото: tvn24.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-