Росія є найбільшою загрозою безпеці Швеції - глава спецслужби

Росія є найбільшою загрозою безпеці Швеції - глава спецслужби

Укрінформ
Керівниця Служби державної безпеки Швеції (СДБ) Шарлотт фон Ессен заявила, що Росія становить найбільшу загрозу безпеці скандинавської країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Ми всі повинні навчитися жити в умовах серйозної ситуації з безпекою. Насамперед Росія, а також Китай та Іран продовжують становити найбільшу загрозу для Швеції. Вони певною мірою також працюють разом, щоб змінити поточну систему безпеки», - сказала фон Ессен, представляючи щорічний звіт про загрози, з якими стикається країна.

Також у СДБ зазначили, що загрози як від ультраправих, так і від ісламістських угруповань можуть бути використані ворогами Швеції за кордоном.

«Іноземні держави можуть використовувати насильницьких екстремістів та інші типи організацій і окремих осіб для здійснення загрозливої для безпеки діяльності», - заявили у спецслужбі.

За словами керівника оперативного відділу СДБ Фредріка Холлстрома, в міру того, як на Заході висилається все більше російських шпигунів, Москва змінює свою тактику і «використовує більш опортуністичні методи».

Читайте також: Швеція передає Україні військову допомогу на понад $680 мільйонів

Зазначається, що нині заявку Швеції на вступ до НАТО ще має схвалити остання держава-член Альянсу - Угорщина. Північна сусідка Швеції - Фінляндія, яка має довгий кордон з Росією, приєдналася до НАТО ще минулого року.

Як повідомляв Укрінформ, правляча партія Угорщини «Фідес» має намір підтримати ратифікацію заявки Швеції на вступ до НАТО, голосування у парламенті може відбутися у понеділок, 26 лютого.

Фото: hemtrevligt.se

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-