У Празі протестують фермери - рух транспорту ускладнений

У Празі протестують фермери - рух транспорту ускладнений

Укрінформ
У Празі в понеділок через протест фермерів ускладнено рух транспорту. Аграрії протестують проти чеської та європейської сільськогосподарської політики.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Radio Prague International.

Зазначається, що 19 лютого до Праги прибули фермери на близько 500 тракторах. Поліція чеської столиці стверджує, що наразі загрози транспортного колапсу немає.

Акція протесту організована переважно профспілковими діячами, серед яких Об’єднання вільних профспілок на чолі з Богумиром Дуфеком. Він розповів, що головна вимога фермерів полягає у відмові Чехії від плану «Зеленого курсу для Європи» (Green Deal). Діячі профспілки хочуть передати список своїх вимог міністру сільського господарства країни Мареку Виборни.

Виборни заявив, що розуміє проблеми фермерів, однак розкритикував організаторів протесту. На його переконання, аграрії переслідують насамперед політичні цілі, і міністр не хоче обговорювати з ними зміни у секторі сільського господарства.

Читайте також: Польські фермери заблокували рух вантажівок у пункті пропуску «Ягодин - Дорогуськ»

Через аналогічні причини великі галузеві організації Чехії, зокрема Аграрна палата, Сільськогосподарський союз та Асоціація приватних землеробів, дистанціюються від акції протесту, йдеться у матеріалі.

Празька адміністрація закликала громадян у понеділок працювати дистанційно, наскільки це можливо.

Читайте також: Чеські фермери проведуть акцію протесту через Green Deal

Як повідомлялося, 15 лютого італійські фермери влаштували у центрі Риму дві акції протесту, на яких закликали прем’єр-міністра Італії Джорджу Мелоні заблокувати політику Євросоюзу, яку вони вважають шкідливою для своєї галузі.

Фото ілюстративне: Filip Jandourek, Český rozhlas

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-