Чеські фермери проведуть акцію протесту через Green Deal

Чеські фермери проведуть акцію протесту через Green Deal

Укрінформ
Чеські фермери планують акцію в столиці Празі на знак протесту проти європейської угоди Green Deal.

Про це повідомляє Blesk, передає Укрінформ.

Частина фермерів у понеділок, 19 лютого, планує перекрити празьке шосе, щоби привернути увагу до поганого становища чеського сільського господарства. Вони також передадуть лист міністру сільського господарства з вимогою до уряду Чехії вийти з «Зеленої угоди» ЄС.

Чеські фермери, стверджують ініціатори акції, мають найнижчу підтримку в усьому ЄС, а національні субсидії постійно зменшуються. Аграрії також страждають від збільшення імпорту з-за кордону.

За словами керівників Профспілки працівників сільського господарства та харчової промисловості та Асоціації вільних профспілок Чеської Республіки, до Праги може прибути від 600 до 1000 тракторів або іншої сільськогосподарської техніки, що заблокує окремі траси та паралізує центр міста. Можливість подальших акцій залежатиме від реакції уряду. Ініціатори протесту погрожують більш масштабними акціями, як, наприклад, у Німеччині та Франції.

Читайте також: Польські фермери планують 20 лютого повністю заблокувати кордон з Україною

Втім, більшість фермерів, зокрема, великі галузеві організації, такі як Аграрна палата, Аграрна спілка та Асоціація приватного сільського господарства, не приєднаються до цього протесту. «Такі дії не в інтересах фермерів. Ми вважаємо, що це діяльність, спрямована на дестабілізацію сформованих демократичних структур у цій державі», - пояснив таке рішення голова Асоціації Ярослав Шебек. Їх непокоїть те, що за цим стоять люди, пов’язані з тими, хто поширює дезінформацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-