У команді Навального повідомили, що Слідком РФ продовжив «перевірку смерті опозиціонера»

У команді Навального повідомили, що Слідком РФ продовжив «перевірку смерті опозиціонера»

Укрінформ
Представниця опозиціонера Олексія Навального Кіра Ярмиш заявила, що Слідчий комітет Росії відтермінував видачу його тіла родичам на невизначений строк, пояснивши це «перевіркою смерті» політика.

Як передає Укрінформ, про це Ярмиш написала у соцмережі Х.

«У СК (Слідкомі РФ – ред.) матері та адвокатам сказали, що перевірку смерті Навального продовжено. Скільки ще вона йтиме – невідомо. Причину смерті, як і раніше, «не встановлено». Вони брешуть, тягнуть час і навіть не приховують цього», – пише Ярмиш.

Вона також уточнила, що мати Олексія та адвокати приїхали до моргу «рано-вранці». Проте всередину їх не пустили, а одного з адвокатів «буквально виштовхали». «На запитання, чи тіло Олексія там, співробітники не відповідають», – зазначила представниця політика.

Раніше, як писала в суботу Ярмиш, слідчі Слідчого комітету РФ заявляли, що вони проводять «дослідження» з тілом Навального. Команда Навального вимагала, щоб тіло опозиціонера було видане його родині негайно. Адвокат і мати Навального приїхали до моргу Салехарда, де їм заявили, що тіла у морзі немає.

Читайте також: Найкращою відповіддю на смерть Навального стане допомога Україні - прем’єр Фінляндії

За словами Ярмиш, іншому адвокатові Навального у Слідкомі Салехарда заявили, що «причину смерті Олексія не встановлено, було взято повторну гістологічну експертизу», результати котрої нібито будуть наступного тижня. У Слідкомі заявили, що доки не закінчиться перевірка, тіло Навального родичам не віддадуть. При цьому, стверджує Ярмиш, «годину тому адвокатам говорили, що перевірка завершена, криміналу не виявлено».

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого Федеральна служба виконання покарань РФ заявила, що опозиційний російський політик Олексій Навальний помер у колонії №3 у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Згідно з повідомленням відомства, Навальному стало зле після прогулянки, він практично відразу знепритомнів. Лікарі швидкої допомоги, що прибули на виклик, не змогли реанімувати ув'язненого.

Читайте також: «Навальний вбитий»: представниця російського опозиціонера підтвердила його смерть

Напередодні Навального 27-й раз відправили у ШІЗО. Його етапували до колонії «Полярний вовк» у середині грудня 2023 року. Вперше до ШІЗО цієї колонії політика відправили 9 січня. До етапування до колонії «Полярний вовк» Навальний перебував у ВК-6 у Володимирській області.

17 лютого представниця Навального Ярмиш підтвердила факт його вбивства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-