Відносини Сербії з РФ непевні після смерті Навального - Вучич

Відносини Сербії з РФ непевні після смерті Навального - Вучич

Укрінформ
Президент Сербії Александар Вучич допустив погіршення відносин його країни з Росією через смерть у в'язниці російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

В інтерв'ю сербській телерадіокомпанії Prva Вучич наголосив, що "жахнувся" від новини про смерть Навального – відомого критика режиму президента РФ.

За словами Вучича, нині ставлення Сербії до Росії слід розглядати в контексті розвитку ситуації в Україні та результатів президентських виборів у США. Це був перший випадок, коли президент Сербії публічно висловився з питання смерті Навального, пише видання.

Водночас Сербія все ще не обговорює введення санкцій проти Росії, додав Вучич.

Також Вучич відповів на критику своєї реакції на нещодавній виступ на Мюнхенській конференції з безпеки вдови Навального - Юлії Навальної. Тоді сербський президент після виступу Навальної встав, але не аплодував. Вучич пояснив таку поведінку тим, що нібито не знав, хто виступав, адже не зміг прочитати бейдж Навальної.

Варто зазначити, що Сербія не приєдналася до санкцій проти Росії через її вторгнення в Україну, а також купує у РФ природний газ за ціною, нижчою від ринкової. Також у Сербії сильними є проросійські настрої. Сам Вучич досі підтримував добрі стосунки з Кремлем, водночас намагаючися наблизити свою країну до вступу в ЄС. Він також заявляв, що не вважає себе «маріонеткою Путіна» і підтримує територіальну цілісність України.

Читайте також: Найкращою відповіддю на смерть Навального стане допомога Україні - прем’єр Фінляндії

Як повідомлялося, 16 лютого Федеральна служба виконання покарань РФ заявила, що опозиційний російський політик Олексій Навальний помер у колонії №3 у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Згідно з повідомленням відомства, Навальному стало зле після прогулянки, він майже відразу знепритомнів. Лікарі швидкої допомоги, що прибули на виклик, не змогли реанімувати ув'язненого.

17 лютого представниця опозиціонера Кіра Ярмиш підтвердила факт його смерті, заявивши, що "Навальний убитий".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-