Ситуація у Газі: Міжнародний суд ООН не знайшов підстав для нових заходів щодо Ізраїлю

Ситуація у Газі: Міжнародний суд ООН не знайшов підстав для нових заходів щодо Ізраїлю

Укрінформ
Міжнародний суд ООН не бачить необхідності у введенні нових, додаткових тимчасових заходів щодо Ізраїлю в рамках поданого ПАР позову щодо ситуації в секторі Газа.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на суд.

«Ця небезпечна ситуація вимагає негайного та ефективного здійснення тимчасових заходів, введених Судом у його ухвалі від 26 січня 2024 року, які застосовується до всієї території сектору Гази, включаючи Рафах, і не вимагає запровадження додаткових тимчасових заходів», - йдеться у повідомленні.

Суд підкреслює, що Ізраїль, як і раніше, має повністю дотримуватися своїх зобов'язань згідно з Конвенцією про геноцид та наказом про тимчасові заходи, у тому числі шляхом забезпечення безпеки палестинців у секторі Гази.

Варто зазначити, що раніше ПАР звернулася до Міжнародного суду ООН із терміновим запитом про вжиття додаткових тимчасових заходів у контексті наміру Ізраїлю провести операцію у місті Рафаху.

Читайте також: Сектор Гази потребує «плану Маршалла» для повоєнного відновлення - ООН

Як повідомляв Укрінформ, ПАР подала позов проти Ізраїлю про можливе порушення Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього до Міжнародного суду ООН у Гаазі 29 грудня 2023 року.

Слухання щодо запобіжних заходів пройшли 11-12 січня. Адвокати позивача заявили, що Ізраїль проводить політику апартеїду щодо Палестини, а військова операція у секторі Гази є геноцидом. Вони просили суд зобов'язати Ізраїль припинити військову операцію та вжити заходів з метою запобігання геноциду палестинського народу.

Ізраїль відкидає звинувачення у геноциді. На думку ізраїльської сторони, справа не має правових підстав і забезпечує політичне та юридичне прикриття нападу руху ХАМАС на країну 7 жовтня 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-