Польща планує швидко модернізувати загородження на кордоні з Білоруссю

Польща планує швидко модернізувати загородження на кордоні з Білоруссю

Укрінформ
Варшава ухвалила рішення про швидку модернізацію загородження на кордоні з Білоруссю.

Про це під час спільної пресконференції з главою уряду Фінляндії Петтері Орпо сказав голова Ради міністрів Польщі Дональд Туск, передає кореспондент Укрінформу.

За словами польського прем’єра напередодні він спільно з главою МВС Польщі Марціном Кєрвінським ухвалив рішення про швидку модернізацію на кордоні з Білоруссю.

“Ми на це виділимо відповідні кошти. Ми хочемо з Фінляндією координувати роботу на кордонах, бо якщо кордони дійсно повинні бути щільними, то ми маємо нести спільну відповідальність за це: Фінляндія, Польща, але також країни Балтії. Тут не може бути слабких ланок”,- підкреслив Туск.

Читайте також: Естонія встановила протитанкові загородження на східному кордоні з Росією

Як повідомляв Укрінформ, керівництво МВС Польщі спільно з новим керівництвом Прикордонної служби країни працює над ущільненням загородження на польсько-білоруському кордоні.

У 2022 році Польща побудувала на кордоні з Білоруссю загородження заввишки 5,5 м і завдовжки 186 км, а також встановила сучасну систему електронного моніторингу.

Це було відповіддю на штучне створення від літа 2021 року Білоруссю та Росією так званого міграційного тиску на кордоні РБ з Польщею та балтійськими країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-