Сенатори-республіканці обговорили з Трампом його пропозицію про допомогу Україні в кредит

Сенатори-республіканці обговорили з Трампом його пропозицію про допомогу Україні в кредит

Укрінформ
Група сенаторів від Республіканської партії говорила з колишнім президентом США Дональдом Трампом про його пропозицію надавати фінансування Україні у вигляді кредиту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Hill.

За словами республіканців, вони звернулися до Трампа з приводу цієї ідеї та поговорили з ним під час телефонної розмови у понеділок.

«Нас була група, і ми обговорювали, як зрозуміти, що він думає, і чи серйозно ставиться до цього. Тому що, якщо так, то давайте з’ясуємо, як це можна зробити», – сказав сенатор Маркуейн Маллін і додав, що «це була чудова розмова».

Сенатор Кевін Крамер зазначив, що теж говорив із Трампом щодо цієї пропозиції, яка, на його думку, набуває «значного імпульсу». Крамер стверджував, що така ідея не є «надто образливою для одержувачів».

Читайте також: Допомога Україні: Спікер Палати представників США хоче зустрітися з Байденом - ЗМІ

Крамер проголосував за пакет допомоги, прийнятий Сенатом уранці вівторка, який передбачає 60 мільярдів доларів США для України. Маллін проголосував проти.

Інший сенатор, Ліндсі Грем, який проголосував проти пакета допомоги, підтримав ідею з кредитом, стверджуючи, що «додатковий пакет допомоги має бути позикою для відповідних країн, як це пропонує президент Трамп».

«Кредит на дружніх умовах дає Америці, яка глибоко загрузла у боргах, шанс отримати гроші назад і змінює парадигму того, як ми допомагаємо іншим. Президент Трамп має рацію, наполягаючи на тому, щоб ми мислили нестандартно», – заявив Грем.

Однак ця ідея була схвалена не всіма членами Республіканської партії.

Читайте також: Заяви Трампа щодо НАТО та Росії розділили Республіканську партію - The Hill

«У випадку з Україною, наприклад, вони не зможуть заплатити. Їх економіка зруйнована. Це фіговий листок. Але якщо він хоче фіговий листок, і якщо він потрапить до Палати представників, то я краще отримаю його, аніж нічого», - сказав сенатор Мітт Ромні.

Як повідомлялося, у середу Сенат американського Конгресу ухвалив законопроєкт із додатковим фінансуванням потреб національної безпеки США на 95,3 млрд дол. Документ включає, зокрема, допомогу Україні у розмірі понад 60 млрд дол., а також іншим союзникам та партнерам США.

Фото: Tom Williams/CQ Roll Call

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-