Байден вважає, що Трамп своїми заявами про НАТО вклонився Путіну

Байден вважає, що Трамп своїми заявами про НАТО вклонився Путіну

Укрінформ
Президент Джо Байден вважає, що експрезидент Дональд Трамп вклонився російському очільнику Володимиру Путіну, заохочуючи Росію до вторгнення в країни, які не виконують своїх зобов'язань перед НАТО.

Про це передає Укрінформ з посиланням на CNN.

Трамп, виступаючи в суботу на мітингу в Південній Кароліні, Трамп заявив, що заохочуватиме Росію робити «все, що завгодно» з будь-якою країною-членом НАТО, яка не дотримується рекомендацій щодо витрат на оборону. Байден сказав, що ці коментарі є «небезпечним і шокуючим» сигналом.

«Чи ви можете собі уявити, щоб експрезидент Сполучених Штатів казав таке? – запитав Байден. – Весь світ це почув. Найгірше те, що він саме це й мав на увазі».

«Жоден інший президент у нашій історії не кланявся перед російським диктатором, – зауважив Байден. – Дозвольте мені сказати це настільки чітко, наскільки я можу: я ніколи цього не зроблю. Заради Бога, це нерозумно. Це ганебно. Це небезпечно. Це не по-американськи».

У вівторок Байден присвятив значну частину своєї промови про допомогу Україні, критикуючи Трампа за те, що той підриває давні цінності США.

«Для Трампа принципи ніколи не мають значення», – зауважив президент.

За його словами, американські супротивники «всі аплодували», коли почули коментарі Трампа.

Читайте також: Заяви Трампа щодо НАТО та Росії розділили Республіканську партію - The Hill

Як повідомляв Укрінформ, Байден у своєму виступі у вівторок закликав спікера Палати представників Майка Джонсона негайно винести на розгляд законопроєкт з допомогою України, висловивши впевненість, що документ підтримає більшість нижньої палати.

У середу Сенат ухвалив законопроєкт із додатковим фінансуванням потреб національної безпеки США на $95,3 млрд. Документ передбачає, зокрема, надання допомоги Україні в розмірі понад $60 млрд, а також іншим союзникам і партнерам. Для набуття чинності законопроєкт має бути ухвалений Палатою представників і підписаний президентом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-