Турецька прокуратура вимагає сім довічних для жінки, що заклала бомбу в Стамбулі

Турецька прокуратура вимагає сім довічних для жінки, що заклала бомбу в Стамбулі

Укрінформ
У Туреччині оголосили висновок у справі про теракт у Стамбулі 13 листопада 2022 року. Прокуратура вимагає покарати обвинувачувану, що залишила бомбу, сімома довічними ув'язненнями.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на TRT Haber.

“Дев’ять обвинувачених, вісім з яких були затримані, включаючи Ахлам Албашир, яка залишила бомбу, були присутні на слуханні у 13-му Вищому кримінальному суді Стамбула... Прокурор виступив з клопотанням про сім довічних ув'язнень за злочини при обтяжуючих обставинах і ув'язнення від 1949 до 3009 років для Албашир”, - повідомляє телеканал.

Ахлам Албашир звинувачують в злочинах підриву єдності та територіальної цілісності держави, діяльності у складі терористичної організації, умисному використанні підривного пристрою проти дитини, умисному вбивстві, умисному вбивстві шляхом умисного підриву, несанкціонованому володінні небезпечними речовинами.

Читайте також: Смертний вирок австралійському письменнику у Китаї: Канберра обіцяє Пекіну рішучу відповідь

Жінка на суді сказала, що їй не було відомо, що в пакеті була бомба, а поставлене їй завдання полягало в тому, щоб поводитися як туристка та робити фотографії.

Як повідомляв Укрінформ, 13 листопада у центрі Стамбула о 16:20 за місцевим часом стався вибух, унаслідок якого загинули шестеро осіб, 99 отримали поранення.

Фото: TRT Haber

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-