Боррель відповів на заяву Трампа: НАТО не може залежати від настрою президента США

Боррель відповів на заяву Трампа: НАТО не може залежати від настрою президента США

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель наголосив, що НАТО не може бути військовим альянсом «а ля карт», після скандальної заяви Дональда Трампа про намір заохочувати Росію нападати на членів Альянсу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AFP.

«Дозвольте мені бути саркастичним: упродовж цієї кампанії (президентської кампанії у США – ред.) ми побачимо багато речей. Давайте будемо серйозними. НАТО не може бути військовим альянсом «а ля карт» (цей термін означає замовлення окремих страв з меню в ресторані, на відміну від комплексного меню – ред.)», – сказав Боррель.

Він також додав, що НАТО не може буде військовим альянсом, який працює залежно від настрою президента США. «Це не про сьогодні «так», завтра «ні» або «все залежить від того, хто ти». Ні, такого не повинно бути», – зазначив він.

Читайте також: Трамп - корисний поплічник Путіна: Байден про скандальну заяву експрезидента США

Як повідомляв Укрінформ, експрезидент США Дональд Трамп заявив, що попередив союзників по НАТО про наміри заохочувати напади РФ на країни-члени Альянсу, які роблять недостатні внески на оборону.

Глава НАТО Єнс Столтенберг відповів, що будь-який напад на Альянс зустріне «єдину і сильну відповідь» після слів Трампа.

Стаття 5 договору НАТО говорить, що збройний напад на члена Альянсу буде розглядатися як напад на всіх членів Альянсу. 31 член НАТО погодив цільовий показник витрат на оборону щонайменше 2% валового внутрішнього продукту, але, за оцінками НАТО, лише 11 країн витрачають стільки коштів.

Фото: Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-