Кірбі розширить свою роль у Білому домі - Reuters

Кірбі розширить свою роль у Білому домі - Reuters

Укрінформ
Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі отримає підвищення і розширить свою роль у Білому домі.

Про це повідомив Reuters неназваний американський чиновник, передає Укрінформ.

Кірбі, який раніше був головним прессекретарем Пентагону і Держдепартаменту, отримає посаду радника Білого дому з комунікацій у сфері нацбезпеки, а також буде підвищений до помічника президента з посади заступника помічника.

За словами чиновника, Кірбі відповідатиме за координацію комунікацій з питань національної безпеки в різних відомствах.

Він керуватиме окремою командою з пресслужби Ради національної безпеки, яка продовжить свою роботу з пресою у звичайному режимі.

Кірбі часто виступав на брифінгах разом із речницею Білого дому Карін Жан-П'єр, щоб інформувати про питання національної безпеки, особливо після нападу ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня.

Джерело заявило, що виступи Кірбі в залі для брифінгів триватимуть, коли питання національної безпеки будуть домінантними темами дня. В рамках нової структури він найме невеликий штат співробітників, які допомагатимуть йому синхронізувати повідомлення адміністрації з питань національної безпеки.

Старша радниця президента США Джо Байдена Аніта Данн зазначила, що «десятиліття досвіду Кірбі у сфері національної безпеки на високому рівні і його чітке стратегічне бачення роблять його дуже цінним комунікатором і радником у цій команді».

Читайте також: Сенат США подолав останню процедуру перед голосуванням пакету з підтримкою України

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація Білого дому контактує з Конгресом США щодо термінової необхідності ухвалити допомогу Україні та продовжить працювати з представниками обох партій, щоби відповідний законопроєкт зрештою надійшов на підпис президентові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-