У Росії набирають обертів протести родичів мобілізованих солдатів - ISW

У Росії набирають обертів протести родичів мобілізованих солдатів - ISW

Укрінформ
Родичі мобілізованих російських солдатів продовжують протестувати по всій Росії попри попередні спроби Кремля придушити їх і заблокувати будь-яке можливе відновлення громадського руху на підтримку мобілізованих військових.

Як передає Укрінформ, про це у звіті повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

У зведенні йдеться, що 10 лютого учасники російського громадського руху «Шлях додому» покладали квіти та збиралися біля пам’ятників у Москві, Санкт-Петербурзі, Владивостоці та Єкатеринбурзі, де закликали до демобілізації своїх рідних.

Окрім цього, учасники цього руху відвідали передвиборчий штаб кандидата у президенти РФ Владислава Даванкова у Москві та передали його команді листи з проханням про демобілізацію.

Нещодавно російська влада також спробувала цензурувати акцію протесту учасників руху «Шлях додому» біля Могили невідомого солдата у Москві та на Манежній площі, що неподалік.

Читайте також: Кремль для Заходу посилює риторику щодо «поділу» України - ISW

«ISW продовжує вважати, що спроби Кремля цензурувати та дискредитувати громадський рух «Шлях додому» підкреслюють відчайдушне бажання Кремля закрити ці рухи, особливо напередодні виборів президента Росії у березні 2024 року», - підсумували експерти.

Як повідомляв Укрінформ, 3 лютого поліція Москви затримала понад 25 осіб, в тому числі працівників ЗМІ під час регулярної акції протесту проти мобілізації, яка проходила біля стін Кремля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-